ECOPELLET STAR – CONDENS

Inovativni kotlovi nove generacije
ECOPELLET STAR – CONDENS
Raspon snage 18 – 24kW
Efikasni – Ekonomični

  • 18 kW
  • 24 kW
Očisti

Šifra proizvoda EPC Kategorija Oznaka

Mareli ECOPELLET STAR kotao na pelet predstavlja novu generaciju kotlova. Daje vrlo visoku efikasnost i dovoljno je kompaktan da omogućava ugradnju u područja gde je prostor vrlo ograničen. Kotao je sa višeprolaznim cevastim sistemom za razmenu toplote napravljenim od temperaturno otpornog čelika. Zahvaljujući ugrađenom automatizovanom sistemu samočišćenja, održavanje je minimalno. Prisustvo preciznog termostata osigurava savršenu kontrolu temperature u vašem domu ili kancelariji. Uz to, dodatak senzora koji kontrolišu proces sagorevanja, temperaturu vode kao i odvodni gas, što je dodatna garancija za sigurnost proizvoda na radu. Rezervoar za pelet je izgrađen preko izmenjivača toplote što ga čini delom opšte konstrukcije, čineći ECOPELLET STAR kotao na pelet izuzetno kompaktnim.

Kotao na biomasu sa kondenzacionom tehnologijom se pozicionira vrlo visoko u smislu energetske efikasnosti, a istovremeno održava nivo emisiju gasova veoma niskom. Ova tehnologija omogućava da dostigne 106%, što je mnogo više od čak i najmodernijeg modernog kotla na pelet bez ove tehnologije.

Tehnologija kondenzacije

Kako se tokom procesa sagorevanja koristi čvrsto gorivo (pelet), vlaga sadržana u gorivu se oslobađa. Ovaj proizvod ponovo koristi toplotu koja se obično odvodi dimnim gasovima kroz dimnjak u tradicionalnim kotlovima. Tako je temperatura dimnih gasova kotla ECOPELLET STAR ispod 50 °C u uslovima kondenzacije. Kada je temperatura vode između 30-50 °C, tada kotao ima najveću efikasnost. Kako temperatura vode postaje veća, efekat kondenzacije se smanjuje.

Ovaj kotao je u skladu sa važećim propisima i testiran je u spoljnim laboratorijama akreditovanim za sertifikaciju ove vrste proizvoda.
Instalaciju kotla, proveru i održavanje treba da obavlja ovlašćeno osoblje.

Mareli ECOPELLET STAR kotao na pelet, ispunjava sve evropske standarde i zahteve u odnosu na životnu sredinu. Zahvaljujući upotrebi inovativnih tehnologija poput modulacije goriva sa 5 brzina, proizvod postiže vrlo visoku efikasnost i niske emisije CO gasova ispuštenih u atmosferu. Svi proizvodi imaju dvogodišnju punu garanciju.

Bez obzira na to da li grejete svoj stan, kuću ili kancelariju, uvek ćete pronaći proizvod koji odgovara vašim potrebama i budžetu – kvalitet je zagarantovan i nema premca. Naš tim je u potpunosti dostupan da vas savetuje u bilo kojoj situaciji.

Svaki proizvod je testiran u skladu sa evropskim standardima kvaliteta.

Efikasnost

Niska potrošnja
energije

Brzo zagrevanje
samo nekoliko minuta

Niska potrošnja
peleta

Jednostavno korišćenje

Jednostavan
kontrolni panel

Laka instalacija
na bilo kom mestu

Brzi start
(paljenje)

Koristi svaki
pelet A klase

Glavne karakteristike

Napravljen za skoro
potpuno samostalan rad

Precizna
termostatska kontrola

5 nivoa brzine
dodavanja peleta

Maksimalna
izlazna snaga

Proizveden po visokim
Evropskim standardima kvaliteta

Ekološki prihvatljiv proizvod

Ekološki prihvatljiv
proizvod

Niska emisija
gasova

Vrsta Kotlovi na pelet ECOPELLET STAR – CONDENS
Tip Sa vodenim kazanom
Snaga 18 kW, 24 kW
Dimnjača ф 150 mm
Maksimalna kubatura 18 kW – 350m3
24 kW – 500m3
Efikasnost > 99 %
Potrebna vuča (cug) dimnjaka 20 Pa
Električno napajanje 220V/50Hz
Gorivo Pelet ф6-ф8
Nema datoteka za preuzimanje

Privacy Preference Center